Bývalý policajný funkcionár Paksi ide za mreže na päť rokov

TA3 TASR
5.5.2021 16:20

Bývalý vysoký policajný funkcionár Norbert Paksi, obvinený zo zločinu prijímania úplatku, zneužitia právomocí verejného činiteľa a inej s tým súvisiacej trestnej činnosti, si odsedí päť rokov za mrežami.

Rozhodol o tom v stredu samosudca Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, ktorý schválil dohodu o vine a treste medzi obvineným a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Rozsudok bol okamihom vyhlásenia právoplatný, keďže Paksi sa vzdal možnosti na verejný súdny proces a odvolania.

"Súd uznal obvineného za vinného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných trestných činov a uložil mu úhrnný trest odňatia slobody v trvaní piatich rokov. Súd mu zároveň uložil trest prepadnutia majetku a ochranný dohľad na dva roky," uviedla Zuzana Zvalová z kancelárie predsedu ŠTS v Pezinku.

Národná kriminálna agentúra Paksiho zadržala spolu s vtedajším špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom vlani v októbri. Bol vo väzbe a spolupracoval s políciou. Po zadržaní mal údajne vypovedať aj proti svojmu nadriadenému, dnes už nebohému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému.

Národná kriminálna agentúra Paksiho zadržala spolu s vtedajším špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom vlani v októbri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok