Zastrelili slovenského investigatívneho reportéra i jeho priateľku

TA3 TASR SITA
26.2.2018 09:13

Okolím Galanty otriasla dvojnásobná vražda. Neznámy vrah či vrahovia zastrelili investigatívneho reportéra portálu Aktuality Jána Kuciaka a jeho priateľku. Kuciak sa venoval najmä podozreniam z daňových podvodov a v článkoch spomínal i známe mená slovenského verejného života.

Polícia našla mŕtve telá 27-ročného muža a ženy krátko pred polnocou v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Obaja podľahli strelným zraneniam. Páchateľ je na úteku, informovali tvnoviny.sk. Políciu zalarmovala rodina, ktorej sa mladý pár už týždeň neozval. Keď policajti prišli na miesto, videli cez okno ležať niekoho na zemi.

Privolali hasičov a za ich asistencie dom otvorili. Na miesto dorazili kriminalisti, prípad mala prevziať NAKA.

fsdfsdfsdfsd_7f000001-c555-2ac9.jpg

„Zabezpečil som všetky potrebné zložky tak, aby boli prítomné na mieste, aby boli urobené prvotné úkony, dôsledná obhliadka miesta činu,“ povedal Denníku N riaditeľ NAKA Peter Hraško. Podľa neho bude cez deň o situácii informovať policajný prezident. „Vyšetrujeme to ako dvojnásobnú vraždu,“ povedal Hraško.

Generálna prokuratúra uviedla, že prípadu zastreleného novinára venuje "mimoriadnu pozornosť". Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vyslal na miesto obhliadky miesta činu krajského prokurátora. O krvavom incidente sa GP SR dozvedela až z médií. K prípadu sa vyjadrí, keď budú známe bližšie skutočnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok