Matovič: Ak by som ostal premiérom ja, bol by som symbolom utrpenia

TA3 TASR
4.5.2021 10:57

Na tlačovej besede po schválení programového vyhlásenia vlády premiéra Eduarda Hegera vystúpil aj minister financií a líder OĽANO Igor Matovič. Povedal, že je dobré, že na čele vlády stojí Heger, ktorý na rozdiel od neho nie je "symbolom utrpenia", spojeného s reštrikciami počas pandémie.

Matovič: Ak by som ostal premiérom ja, bol by som symbolom utrpenia
TASR/Dano Veselský

Matovič podľa svojich slov našiel na koaličnej kríze a svojom následnom odstúpení pozitíva. "Ak by som ostal premiérom ja, bol by som symbolom utrpenia," povedal. Vysvetlil, že to, čo sa stalo, bolo dobré, keďže teraz v osobe premiéra "ľudia neuvidia niekoho, kto im bral slobodu". Matovič ocenil, že s Hegerom na čele bol umožnený vláde nový začiatok. Slovensko podľa expremiéra v súčasnosti potrebuje predsedu vlády, ktorý bude symbolom nádeje.

Hegerovu vládu vymenovala prezidentka SR Zuzana Čaputová 1. apríla. Podľa Ústavy SR musel kabinet po vymenovaní do 30 dní predstúpiť pred parlament aj s programom a požiadať o dôveru.

Hegerova vláda získala dôveru poslancov Národnej rady SR. Za programové vyhlásenie vlády, a teda aj za dôveru kabinetu, hlasovalo 89 členov snemovne zo 144 prítomných, proti bolo 55 poslancov. Potrebných bolo minimálne 76 hlasov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok