Koalícia dostala druhú šancu, ocenil Kollár. Heger ďakoval poslancom

TA3 TASR
4.5.2021 10:48

Predstavitelia koaličných strán po schválení programového vyhlásenia vlády vystúpili na tlačovej besede. Premiér Eduard Heger sa poďakoval koaličným poslancom, predseda parlamentu Boris Kollár vyzdvihol, že koalícia dostala "druhú šancu".

Koalícia dostala druhú šancu, ocenil Kollár. Heger ďakoval poslancom
TASR/Jakub Kotian

Vláda obnovy a prosperity

Prioritou vlády bude podľa Hegera naďalej podpora rodiny a vytváranie priaznivých podmienok na podnikanie a prácu. "Sme vláda obnovy a prosperity Slovenskej republiky," tvrdí. Verí, že spolupráca v koalícii bude fungovať veľmi dobre.

Kollár poznamenal, že vláda dostala druhú šancu. Podotkol, že je dôležité, aby strany plnili svoje programy. "Pevne verím a som presvedčený, že sa viac takáto kríza nebude opakovať, že si niektorí ľudia prestanú merať egá a že sa budú v prvom rade pozerať na občanov, na ľudí a hlavne na voličov, ktorí nás sem do tohto parlamentu dostali. Poslali nás sem, aby sme naplnili svoje programy," vyhlásil.

Líderka strany Za ľudí Veronika Remišová dodala, že to považuje za obrovský záväzok a označila to ako reštart. "Je to pre nás obrovský záväzok, aby sme nasledujúce roky slúžili tvrdo, oddane a poctivo našej drahej vlasti," zdôraznila.

Vláda Eduarda Hegera má dôveru poslancov Národnej rady SR. Za programové vyhlásenie vlády, a teda aj za dôveru kabinetu, hlasovalo 89 členov snemovne zo 144 prítomných. Potrebných bolo minimálne 76 hlasov.

Koaličný partner so "zdravým rozumom"

Slovensko podľa expremiéra a ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) v súčasnosti potrebuje predsedu vlády, ktorý bude symbolom nádeje. "Ak by som zostal premiérom ja, naďalej by som bol len symbolom utrpenia, pandémie a človeka, ktorý ľuďom bral slobodu," myslí si. Má pocit, že to, čo sa stalo, bolo dobré, lebo bol umožnený nový začiatok.

SaS bude podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga naďalej koaličným partnerom so zdravým rozumom, ktorý podľa jeho slov presadzovali. Verí, že budú stabilným prvkom štvorkoalície. "Ak budú nejaké názorové rozdiely, tak sa budeme snažiť si ich vydebatovať za zatvorenými dverami," avizoval.

Chcú vydržať až do konca

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) skonštatoval, že budú robiť všetko preto, aby vláda vydržala do konca volebného obdobia. "Nie som taký idealista, ako som bol pred rokom," pripustil. Dodal však, že to je šanca na reštart.

Remišová uviedla, že všetci koaliční partneri vedia, že je potrebné sa momentálne sústrediť na potreby ľudí, nie na vnútorné problémy. "Pokiaľ sa znova bude opakovať takýto cirkus, hnutie Sme rodina predstúpi pred občanov a povie, že my sa na tom viac zúčastňovať nebudeme," vyhlásil Kollár s tým, že v takom prípade by išiel do predčasných volieb.

PVV má 131 strán a 18 kapitol, v ich radení oproti pôvodnému dokumentu z apríla 2020 nenastali výrazné zmeny. Úvodná kapitola je opäť venovaná boju proti korupcii, posledná kultúre. PVV je doplnené v úvode o aktualizáciu predchádzajúceho roka a činnosť exekutívy počas pandémie. Vláda deklaruje, že "revitalizované" PVV má ambiciózne, ale reálne ciele na zvýšenie kvality života každého občana.

PVV má 131 strán a 18 kapitol, v ich radení oproti pôvodnému dokumentu z apríla 2020 nenastali výrazné zmeny. Úvodná kapitola je opäť venovaná boju proti korupcii, posledná kultúre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok