Hamáček skritizoval Benešovú. Vyšetrovacia verzia v kauze Vrbětice je len jedna

TA3/TASR
2.5.2021 19:05

Český minister vnútra Jan Hamáček z ČSSD skritizoval v nedeľu svoju vládnu kolegyňu, ministerku spravodlivosti za hnutie ANO Mariu Benešovú. Píše o tom webová stránka Českého rozhlasu iROZHLAS.cz.

Hamáček skritizoval Benešovú. Vyšetrovacia verzia v kauze Vrbětice je len jedna
TASR/AP

Hamáčkovi prekážal rozhovor, v ktorom Benešová povedala, že vyšetrovacích verzií v kauze Vrbětice je viac. Ministerka má menej informácií, povedal v relácii Otázky Václava Moravce. Zároveň znovu potvrdil, že vyšetrovacia verzia výbuchu muničného skladu z roku 2014 je iba jedna.

Pracujú len s ruskou stopou

"Vyšetrovacia verzia je jedna. Polícia pracuje iba s 'ruskou stopou', teda že za výbuchom sú príslušníci ruskej vojenskej rozviedky GRU, špeciálne tej jednotky 29 155. Nijaká iná vyšetrovacia verzia nie je," konštatoval minister vnútra Hamáček.Zároveň skritizoval ministerku spravodlivosti Benešovú za jej štvrtkový rozhovor pre Novinky.cz, v ktorom povedala, že vyšetrovacích verzií v kauze Vrbětice je viac než dve, o ktorých predtým hovoril v svojom prejave prezident republiky Miloš Zeman.

Česko v súčasnosti vedie s Ruskom diplomatickú roztržku, ktorú spustilo oznámenie, že výbuchy v muničnom sklade vo Vrběticiach v roku 2014 spôsobili agenti ruskej vojenskej rozviedky. Česko následne vyhostilo 18 pracovníkov ruskej ambasády v Prahe, na čo Rusko odpovedalo vyhostením 20 zamestnancov ambasády ČR v Moskve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok