Prečítajte si najzábavnejšie výroky olympionikov nielen o pive a jedle

TA3 SITA
25.2.2018 17:04

V juhokórejskom Pchjongčchangu sa skončila olympiáda. Záverečný deň okrem veľkolepého ceremoniálu priniesol aj výroky športovcov, ktoré ich ukazujú z neformálnej ľudskej perspektívy.

Prečítajte si najzábavnejšie výroky olympionikov nielen o pive a jedle
SITA/AP

Boli studené a ostražité

"Som Bavor. Rád pijem alkohol, potrebujem ho. Jedno pivo za deň nie je žiadny problém." Nemecký bobista Johannes Lochner považoval za potrebné poprieť oprávnenosť správ, že jeho tím si počas ZOH vystačil s nealkoholickými nápojmi.

Švédsky kráľ Carl XVI. Gustaf si vychutnával finálový triumf jeho národného tímu žien v curlingu: "Dnes boli studené ako ľad a skutočne ostražité."

"Sedím tu s pätnástimi medailami, je to ťažko pochopiteľné. Pre seba totiž som iba Marit." Jednoduchá filozofia v podaní nórskej bežkyne na lyžiach Marit Björgenovej po jej víťazstve v pretekoch žien s hromadným štartom na 30 km klasickou technikou, ktorým rozšírila svoju celkovú medailovú zbierku spod piatich kruhov na 15 kovov.

Ledeckej dopingové tajomstvo

Česká víťazka superobrovského slalomu v zjazdovom lyžovaní a paralelného obrovského slalomu snoubordistiek Ester Ledecká vyzradila jedno zo svojich tajomstiev: "Je to pravda. Jem veľa čokolády, je to pre mňa akási forma dopingu."

"Keď som zmenil pozíciu z pilota na brzdára, musel som schudnúť 15 kilogramov. Teraz ma čaká pizza a grilované kura," prezradil svoje túžby Kórejsky bobista Kim Dong-hjun po zisku striebornej medaily v súťaži štvoríc.

"Je to dobrý pocit, ale zároveň som si splnil svoj sen a teraz už mi nezostal žiadny," Ruský hokejista Pavel Daciuk dosiahol športový vrchol ziskom zlatej medaily, dostal sa do tzv. Triple Gold Clubu (ZOH, MS, Stanley Cup).

Rakúskej bežkyni na lyžiach Terese Stadloberovej sa podarilo dvakrát nesprávne odbočiť v pretekoch žien s hromadným štartom na 30 km klasickou technikou a skončila deviata: "Najskôr som sa objala s otcom a potom som začala plakať. Povedal mi, že to jednoducho nebol môj deň. Vedela som, že mám formu, ale ak chcete získať medailu, musíte poznať trať."

ledecka_7f000001-ddea-a145.jpg

Harmónia a dokonalé priateľstvo

Nemecký hokejový brankár Danny Aus der Birken sa snažil o porovnanie úspechu jeho mužstva, ktoré postúpilo do finále: "Rovnalo by sa to víťazstvu Anglicka na majstrovstvách sveta vo futbale. Bol by to takisto zázrak."

"Keď prehráme, keď zvíťazíme, keď je jeden z nás chorý - všetci držíme spolu. Vládne medzi nami harmónia a dokonalé priateľstvo, to je naše tajomstvo. Vďaka tomu sme momentálne najlepším tímom." Nemecký bobista Francesco Friedrich zosumarizoval, čo je potrebné na zisk zlatej medaily.

"Mnohokrát sme prehrali vo finále. Preto veľa ľudí žartovalo, že si mám zmeniť moje meno Un-čung, pretože "un" znamená striebro. Mala by som sa volať Kum-čung, pretože "kum" je v preklade zlato." Skipka kórejského tímu v curlingu Kim Un-čung a jej nadľahčený komentár po zisku striebornej medaily v súťaži družstiev žien.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok