Po víkende sa otvoria stredné školy v ďalších štyroch okresoch

TA3 TASR
28.4.2021 11:43

Od pondelka 3. mája pribudnú k piatim okresom, ktoré od tohto týždňa otvorili všetky stupne škôl, ďalšie štyri. Stredné školy sa po víkende otvoria v okresoch Dunajská Streda, Komárno, Skalica a Stropkov. Informoval o tom rezort školstva.

Po víkende sa otvoria stredné školy v ďalších štyroch okresoch
TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Žiadne čierne okresy

"Od pondelka, 26.4.2021 sa zapol regionálny Covid školský automat. Tým sa umožňuje posudzovať epidemiologická situácia na regionálnej úrovni a teda, v prípade priaznivého vývoja aj lokálne otvárať rôzne stupne škôl," uviedol rezort školstva s tým, že v porovnaní s minulým týždňom pribudli na zoznam ružových okresov ďalšie štyri okresy.

Medzi ružové okresy budú od 3. mája patriť Sobrance, Stropkov, Nitra, Zlaté Moravce, Nové Zámky, Topoľčany, Skalica, Dunajská Streda, Komárno. Od pondelka bude teda na Slovensku 0 čiernych okresov, 10 bordových okresov, 60 červených okresov a 9 ružových okresov.

"To, či sa nám podarí udržať priaznivé čísla aj naďalej závisí od toho, ako sa budeme počas tohto uvoľňovania správať. My všetci – žiaci, učitelia, ale aj rodičia. Ak budeme všetci dodržiavať pravidlá a správať sa zodpovedne aj v prírode, v obchodoch, alebo na terasách, budú v bezpečí aj naše deti v školách,“ vyzval minister školstva Branislav Gröhling.

Pravidlá určujú farby semafora

V bordových okresoch budú, tak ako doposiaľ, otvorené materské školy, prvý stupeň základných škôl, 8. a 9. ročník základných škôl, špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy, končiace ročníky stredných škôl, poradne a základné umelecké školy pre individuálnu prácu so žiakom.

V červených okresoch budú otvorené materské školy, prvý stupeň základných škôl a navyše sa otvorí celý 2. stupeň základných škôl a prvé štyri ročníky na osemročných gymnáziách (príma až kvarta). Otvorené sú tiež špeciálne školy, stredné zdravotnícke školy, končiace ročníky stredných škôl, poradne a ZUŠ pre individuálnu prácu so žiakom.

A v ružových okresoch budú môcť školy obnoviť školské vyučovanie v prezenčnej forme už vo všetkých ročníkoch základných aj stredných škôl. Otvoria sa tiež ZUŠ a jazykové školy pre skupinovú výučbu.

Ministerstvo školstva naďalej odporúča novootvoreným školám, aby žiakom v prvom týždni dopriali čas na prispôsobenie sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok