Chodník korunami stromov opäť otvárajú, rúška budú povinné

TA3 TASR
23.4.2021 13:59

Chodník korunami stromov v Bachledovej doline bude od soboty opäť otvorený, informovala marketingová pracovníčka strediska v Bachledovej doline Kristína Jakubová s tým, že pre návštevníkov bude sprístupnený denne. Chodník ponúka okrem prechádzky v korunách stromov aj priblíženie života v miestnych lesoch, kde sa stretáva Pieninský a Tatranský národný park.

Chodník korunami stromov opäť otvárajú, rúška budú povinné
TASR/Milan Kapusta (ilu)

Chodník ponúka okrem prechádzky v korunách stromov aj priblíženie života v miestnych lesoch, kde sa stretáva Pieninský a Tatranský národný park. „Pre veľkých aj malých sú tu edukačné tabule a interaktívne prvky, z ktorých sa môžu návštevníci dozvedieť mnohé informácie o zvieratách, rastlinách, vtákoch či stromoch,“ uviedla Jakubová.

Ako ďalej ozrejmila, aprílové otvorenie bude sprevádzané aktuálnymi protipandemickými opatreniami, ktoré zaistia čo najväčší komfort a bezpečnosť pre návštevníkov aj zamestnancov. Základ je povinnosť nosenia rúška, rozmiestnenie desiatok dezinfekčných prostriedkov či dodržiavanie rozstupov. Návštevníci si môžu vstupenky kúpiť na mieste.

Chodník korunami stromov sa nachádza na hrebeni Spišskej Magury. Prechádzka od koreňov až ku korunám stromov je dlhá 1234 metrov a je zakončená vyhliadkovou vežou, na vrchole ktorej sa nachádza priehľadná pochôdzna sieť a z ktorej vedie dlhý suchý tobogan. Návštevníci tak majú možnosť spoznať život lesa z vtáčej perspektívy, pozrieť si okolité dediny, a za priaznivého počasia je možné vidieť aj Tri koruny na poľskej strane.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok