Treba upraviť návštevy seniorov? Čaputová poslala list Hegerovi a ministrom

TA3 TASR
23.4.2021 12:02

V zariadeniach sociálnych služieb (ZSS) by sa mal prehodnotiť režim návštev. Upozornila na to prezidentka Zuzana Čaputová. Adresovala preto list premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO), ministrovi práce Milanovi Krajniakovi (Sme rodina) a ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému (nominant OĽANO).

V liste ministrom a premiérovi upozorňuje prezidentka na potrebu "špeciálnej pozornosti starším spoluobčanom". O prehodnotenie možnosti uvoľnenia návštevného režimu v zariadeniach žiada v súvislosti s uvoľňovaním opatrení a seniormi, ktorí sú plne zaočkovaní. Návštevy by podľa hlavy štátu mali byť za prísnych hygienických opatrení.

Klienti ZSS trávili dlhé mesiace v odlúčení, pripomína Čaputová. "Oni aj ich blízki sa tešia na skoré obnovenie návštev, ktoré má pozitívne dopady na ich pohodu a duševné zdravie," poznamenala.

ZSS dostávajú podľa informácií, ktoré má prezidentka k dispozícii, protichodné signály z rezortov zdravotníctva a práce. Čaputová preto považuje najbližšiu aktualizáciu COVID automatu za vhodnú príležitosť pre zosúladenie komunikácie rezortov, a to najmä pre zlepšenie situácie klientov zariadení sociálnych služieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok