S nástupom Lengvarského došlo k viacerým personálnym zmenám v rezorte

TA3 TASR
21.4.2021 12:05

Novým štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva sa stal Kamil Száz. V stredu ho vymenovala vláda. Vo funkcii nahradí Petra Stachuru. K výmene došlo aj na poste generálneho tajomníka služobného úradu MZ SR. Vláda odvolala Davida Hlubockého, na jeho miesto nastúpi Peter Ferjančík.

S nástupom Lengvarského došlo k viacerým personálnym zmenám v rezorte
TASR/Jaroslav Novák

„Som rád, že páni prijali moju ponuku a spoločne budeme pracovať pre systematické zlepšovanie zdravotníctva tak pre pacientov, ako aj pre lekárov, sestry a ďalších zdravotníckych pracovníkov. Reštart nášho zdravotníctva znamená, že sa dajú do pohybu reformy a investície a pánov vítam vo svojom tíme,“ uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Nový štátny tajomník Kamil Száz prichádza z Národného ústavu detských chorôb v Bratislave, kde pracoval ako lekár urgentného príjmu. Skúsenosti má z oblasti urgentnej medicíny, pediatrie, má manažérske zručnosti z ďalších pozícií a školenia aj z oblasti komunikácie, marketingu či krízového riadenia.

Generálny tajomník služobného úradu Peter Ferjančík pracuje 17 rokov v oblasti štátnej správy, zdravotníctva, finančného manažmentu, projektového riadenia, krízového manažmentu rozpočtovania či riadenia ľudských zdrojov. Na ministerstve dosiaľ riadil sekciu európskych programov a projektov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok