Opozícia nie je nepriateľ. Kollár by mimoriadnu schôdzu otvoril

TA3
20.4.2021 20:32

Opozičný Smer-SD inicioval zvolanie mimoriadnej schôdze, kde sa chce dožadovať odpovedí na otázky o antigénových testoch, očkovacej stratégii i dopadoch pandémie na ekonomiku. Niektorí koaliční partneri tvrdia, že schôdzu nepodporia. Čo na to šéf národnej rady Boris Kollár? Viac povedal v Téme dňa.

Opozícia nie je nepriateľ. Kollár by mimoriadnu schôdzu otvoril
TA3

V stredu sa má konať mimoriadna schôdza, podľa Borisa Kollára je otázne, koľkí poslanci prídu. Potvrdil však, že Sme rodina sa na rokovanie dostaví. "Keby to bolo len na nás, tak by som schôdzu určite otvoril a diskutoval by som. Parlament je na to tá správna pôda," uviedol s tým, že sa ešte uvidí, ako sa koalícia dohodne. "Neberiem opozíciu ako nepriateľa, ale ako partnera, ktorý mi môže ukázať v čom sa treba zlepšiť. Úlohou opozície je ukazovať na veci, ktoré nefungujú," dodal.

Na takmer dojdhodinovú tlačovú besedu Igora Matoviča o vakcíne Sputnik reagoval s tým, že ju nepozeral. Koaličného partnera si však podľa vlastných slov ctí, nech je akýkoľvek. Zastal sa však aj vedcov, ktorých si váži. Aj v čase koaličnej krízy malo hnutie Sme rodina podľa Kollára také podmienky, aby pomohli ľuďom. "Spúšťame druhú pomoc v čase pandémie a rokujeme o ďalších miliónoch pre podniky," spresnil v TA3.

Boris Kollár sa okrem iného vyjadril aj k českej kauze výbuchu vo Vrběticiach, pre ktorú sú vzťahy s Ruskom v napätí. "Plne podporujeme českú vec, pevne verím, že ČR má všetky dôkazy k tomu, že to naozaj urobili Rusi a bude to vedieť vydokladovať aj v budúcnosti. Dúfam, že to nie sú žiadne spravodajské hry. Mohlo by to mať nebezpečné následky," uviedol za hnutie Sme rodina. S partnermi V4 pripravujú aj spoločnú deklaráciu na podporu Česka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok