PR správa

Zabojujte s problémami a stresom prirodzenou cestou

PR
21.4.2021 06:38

Neviete sa zbaviť stresu, depresie a únavy? Máme pre vás osvedčený recept. Stačí si nájsť čas na návštevu prírody. Vyriešite a zabudnete v nej na mnohé problémy.

Zabojujte s problémami a stresom prirodzenou cestou
Andrey Yurlov/Shutterstock.com

Mnoho ľudí dnes trávi svoj pracovný deň v interiéri pod žiarivkami a pred počítačmi, a potom, v čase potrebného odpočinku, zaťažuje svoje telo a oči odleskom televíznych obrazoviek. Tráviť príliš veľa času v interiéroch ale nie je zdravé.

Pod dlhodobým vplyvom takýchto podmienok trpíme stresom, depresiami a chronickou únavou. A pritom nám k zmene a lepšiemu stačí tak málo. Navštíviť prírodu, v ktorej zabudnete na všetky problémy. Tak si oblečte pohodlné jarné bundy a poďte sa spolu s nami pozrieť, ako to celé funguje.

Čas v prírode zmierňuje vaše podráždenie

Nepríjemné pocity a nespokojnosť môže v nás vyvolávať aj nepríjemní podráždenie. Podráždenie, ktoré môže byť v rôznej miere spojené so širokou škálou chorôb, očakávaným trhaním pokazených zubov,  autoimunitných porúch, zápalových ochorení čriev, depresií a rakoviny. Trávenie času v prírode ale môže byť jedným zo spôsobov, ako udržať všetky tieto problémy na uzde.

Pokiaľ vám ale bezduché blúdenie lesom alebo parkom nevyhovuje a chceli by ste svoj pobyt na čerstvom vzduchu spojiť s niečím užitočným, využite na to svoje nové tretry na bicykel a užívajte si krásy okolia na dvoch kolesách, kde do pohybu zapojíte celé telo a všetky svaly.

Pomáha bojovať proti depresii a úzkosti

Úzkosť, depresie a ďalšie problémy s duševným zdravím netreba hneď zmierňovať liekmi, skúste to pôsobením vonkajšieho prostredia, ideálne v kombinácii s cvičením. Už jedna krátka prechádzka v lese alebo blízkej prírode zníži hladinu úzkosti a nálady na minimum. Prítomnosť vody, záporných iónov a čerstvého vzduchu tieto účinky ešte zvýši.

Aby ste sa na túre ale nestratili a mali väčší pocit bezpečia, nezabudnite si vziať so sebou modernú termovíziu, vďaka ktorej budete mať celú situáciu a výlet vo vysokohorskom teréne pod palcom.

Načerpajte zdravú dávku vitamínov a posilnite imunitný systém

Ak trávite vo svojom interiéri príliš veľa pracovného aj osobného času, zrejme to na vás zanechá dlhodobé následky. Stále je však vhodná chvíľa to zmeniť a z pevného vešiaka v predsieni zvesiť bundu a vydať sa v nej na prechádzku do lesa.

Nič predsa človeka neposilní lepšie ako prirodzené denné svetlo, ktorého je tu naozaj dosť. Snažte sa preto tráviť viac času v prírode. V ére kancelárií a na voľnej nohe, keď musíme väčšinu času tráviť doma za počítačom, to platí dvojnásobne.

Po takomto odpočinku sa vaša produktivita niekoľkonásobne zvýši a vaša energia a efektívne využitie času bude na tom oveľa lepšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok