Kto bude novým šéfom SIS? S kandidátom sa stretne Heger

TA3 TASR
20.4.2021 15:50

Premiér Eduard Heger sa v najbližších dňoch stretne s kandidátom na nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Nomináciu mu hnutie Sme rodina predložilo v piatok. Meno zatiaľ nezverejnili.

Kto bude novým šéfom SIS? S kandidátom sa stretne Heger
TASR/Michal Svítok

"Funkcia riaditeľa SIS je jednou z najdôležitejších v štáte, preto je dôležité, aby sa dodržal štandardný postup jeho výberu. Dostal som meno od Borisa Kollára, v najbližších dňoch sa mám stretnúť s týmto človekom, a až potom budem komunikovať do médií," povedal Heger. Hovoriť chce aj s koaličnými partnermi.

Šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová informovala, že premiér im zatiaľ meno nového šéfa SIS nepredstavil. Ak má jej strana podporiť nomináciu na vláde, očakáva od premiéra uistenie, že nový šéf SIS bude spĺňať všetky profesijné, etické a morálne štandardy. "Tak, aby táto inštitúcia mala kredibilitu aj u zahraničných partnerov. Najmä v súčasnej situácii bezpečnostných hrozieb je dôležité, aby SIS riadil profesionál," zdôraznila.

Miesto riaditeľa SIS sa uvoľnilo po odchode Vladimíra Pčolinského. Z funkcie ho odvolali v marci na jeho vlastnú žiadosť po tom, ako bol zadržaný a obvinený z korupcie. Riaditeľa informačnej služby vymenúva a odvoláva prezident SR na návrh vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok