Problém s internátmi podľa Gröhlinga vyriešili. Ako budú fungovať?

TA3
20.4.2021 13:13

Od pondelka sa školy budú otvárať podľa regionálneho semaforu. Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga by sa tak mali v štyroch okresoch otvoriť už aj stredné školy. Minister potvrdil, že problém s ubytovaním študentov na internátoch sa podarilo vyriešiť.

Problém s internátmi podľa Gröhlinga vyriešili. Ako budú fungovať?
TASR/Andrej Galica

Systém pre internáty

V okresoch, ktoré majú červenú farbu, sa od pondelka otvorí celý druhý stupeň základných škôl, v ružových nastúpia do škôl aj študenti všetkých ročníkov stredných škôl, potvrdil v relácii Braňo Závodský Naživo rádia Expres minister školstva. Gröhling vysvetlil, že tam, kde sa na stredné školy vrátili len posledné ročníky, internáty môžu ubytovať študentov v izbách po jednom.

Inak to bude tam, kde sa otvoria celé stredné školy a internáty by si z kapacitných dôvodov nemohli dovoliť prideliť jednému študentovi jednu izbu. V takých prípadoch budú spolu na izbách spolužiaci z jednej triedy. Na jednom poschodí budú ubytovaní len študenti z toho istého ročníka a na jednom internáte budú maximálne tri rôzne školy.

Prijímačky nezrušia

Gröhling trvá na tom, že rozhodnutie ponechať prezenčné prijímačky na stredné školy bolo správne a neplánuje nič meniť. Poukázal na to, že medzi prijímačkami a maturitami, ktoré zrušili, je veľký rozdiel. Prijímačky podľa neho nemôžu byť riešené cez aritmetický priemer známok, keďže pandémia narušila aj proces známkovania.

Každý týždeň podľa Gröhlinga pribúda v školách stotisíc žiakov. Zdôraznil, že ak sa objaví nákaza, radšej zatvárajú konkrétne triedy, než celé školy. Prvú dávku vakcíny dostalo už viac ako 50-tisíc učiteľov, tento týždeň budú rozposielať termíny očkovania druhou dávkou vakcíny. Minister nevedel povedať, čo s učiteľmi, ktorí sa nechcú dať zaočkovať.

Prvú dávku vakcíny dostalo viac ako 50-tisíc učiteľov, tento týždeň budú rozposielať termíny očkovania druhou dávkou vakcíny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok