Medzi zaočkovanými je už aj štyridsiatnik Naď, dostal Pfizer

TA3
20.4.2021 12:38

Medzi zaočkovanými politikmi je už aj 40-ročný minister obrany Jaroslav Naď. V ružomberskej nemocnici dostal vakcínu od spoločnosti Pfizer/BioNTech, ktorou sa na Slovensku podľa aktuálnej vakcinačnej stratégie očkujú obyvatelia nad 60 rokov. Pre obyvateľov od 40 do 59 rokov je určená na očkovanie oxfordská vakcína od AstraZeneca.

Medzi zaočkovanými je už aj štyridsiatnik Naď, dostal Pfizer
TASR/Pavel Neubauer

Minister Naď sa koronavírusom nakazil vlani v decembri, čo vtedy potvrdil aj na sociálnej sieti. V relácii Na telo v pondelok povedal, že približne pred tromi týždňami, ako mu poklesli protilátky, sa nechal v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku zaočkovať a vpichli mu prvú dávku vakcíny od Pfizeru.

Na Slovensku sa aktuálne očkuje podľa veku. Seniorov nad 60 rokov očkujú vakcínami od spoločností Pfizer a Moderna, a obyvateľov od 40 do 59 rokov zase vakcínou od AstraZeneca. Vzhľadom na svoj vek mal Naď dostať oxfordskú vakcínu.

Ako informuje cas.sk, Martina Kovaľ Kakaščíková z komunikačného odboru ministerstva uviedla, že Naďovi bol pridelený termín očkovania "bez toho, aby akýmkoľvek spôsobom ovplyvňoval výber vakcíny." Informáciu potvrdila pre portál aj hovorkyňa ružomberskej nemocnice Petra Dišková s tým, že Naď nemal žiadnu požiadavku na konkrétnu vakcínu, a nemocnica postupovala rovnako ako u všetkých členov vlády, ktorých očkovali vakcínou od Pfizeru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok