FOTO Po mesiacoch prišlo uvoľnenie, do predajní sa vracia život

TA3 TASR
19.4.2021 14:27

Po takmer štyroch mesiacoch sa opäť otvára časť obchodov a služieb. Od pondelka si tak opäť môžeme nakúpiť oblečenie priamo v predajniach alebo zájsť si do kaderníctva. Navštíviť môžeme aj múzeá, galérie a knižnice. Pozrite si fotografie z pondelkového otvárania.

FOTO Po mesiacoch prišlo uvoľnenie, do predajní sa vracia život
TASR/František Iván

Od pondelka platia aj nové výnimky zo zákazu vychádzania. Cesta do prírody a na individuálnu rekreáciu je možná aj medzi okresmi s podmienkou najviac sedemdňového negatívneho testu v prípade okresu vo štvrtom stupni varovania. Navštíviť možno obchody, múzeá, galérie, knižnice, zoologické, botanické záhrady, plavárne. Otvárajú sa kurzy autoškoly, umožnili sa návštevy bohoslužieb, plavární a športovísk. Väčšina nových výnimiek je podmienená negatívnym testom.

Bez testu je v čase od 5.00 do 20.00 h možný nákup nevyhnutných životných potrieb, napríklad potravín, drogérie, liekov či pohonných látok. Rovnaké podmienky budú platiť aj pri návšteve bohoslužieb. Do maloobchodných predajní alebo prevádzok je potrebný negatívny najviac sedemdňový test. Preukázať sa ním treba aj na plavárni alebo inej vodnej ploche, v múzeách, galériách, knižniciach, botanických záhradách či zoo, ale aj na kurze v autoškole. Všetky aktivity sú obmedzené od 5.00 do 20.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok