Vymerali trest sériovému vrahovi, za brutálne vraždy dostal doživotie

TA3 TASR
19.4.2021 13:55

Miroslav Lehotský obžalovaný z troch brutálnych vrážd, ktorého médiá označujú za sériového vraha, ide do väzenia na doživotie. Rozhodol o tom v pondelok Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica. Rozsudok nie je právoplatný.

Prvú vraždu mal spáchať v roku 2010. Vo vzťahu k Sandre N. bol obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného na blízkej osobe, vo vzťahu k Romanovi P. a Monike B. z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. V roku 2017 sa k týmto skutkom priznal, pred vyšetrovateľom ich podrobne opísal, aj motív a okolnosti ich spáchania. V roku 2019 však zmenil svoju výpoveď a stále tvrdí, že nevraždil a všetko je to vykonštruované zo strany polície. To isté Miroslav L. zopakoval aj v záverečnej reči. Poukázal na rozpory vo výpovediach svedkov. Tvrdil, že neexistujú žiadne relevantné dôkazy.

Tiel sa zbavoval sofistikovane

Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry okrem jeho priznania a výpovede očitej svedkyne existuje celá ucelená reťaz nepriamych dôkazov. Jedine on mal motív. Tiel sa zbavoval sofistikovane.

Obžalovaný žil v minulosti v Českej republike, neskôr sa s družkou a dieťaťom presťahovali na Slovensko. V Zliechove mal prenajatý dom. Sandra N. chcela od neho odísť, a tak vraždil. Pred zaškrtením s ňou mal pohlavný styk, následne ju rozštvrtil a spálil. Rovnaký priebeh mala aj ďalšia vražda Moniky B. o dva roky neskôr. Jedného dňa zmizla spolu s 1,5-ročnou dcérkou Ninou. Medzi obeťami bol aj Roman P. Svedkyňa videla, ako ho uškrtil šnúrkou od teplákov. Všetky obete likvidoval spálením.

Podľa výpovedí znalcov v procese vyplynulo, že obetí, ktoré mohol obžalovaný zavraždiť, je ešte viac a nasvedčuje tomu i výpoveď svedka, väzňa zo susednej cely, ktorému sa mal Miroslav L. zdôveriť, že zabil viacerých ľudí okrem obetí, za ktoré bol odsúdený.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok