Budeme si môcť vybrať vakcínu? Podmienka je len jedna

TA3 TASR
19.4.2021 12:45

Ak to počet dodaných vakcín umožní, rezort zdravotníctva je v budúcnosti otvorený odbornej diskusii o prípadnom výbere vakcíny proti Covid-19. Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová to uviedla v reakcii na výzvu mimoparlamentnej strany Hlas-SD k umožneniu slobodného výberu očkovacej látky.

Hovorkyňa dodala, že prioritou je očkovanie seniorov, keďže ide o rizikovú skupinu, ktorú treba chrániť. "Aktuálne platí súčasný stav očkovania na základe prioritizácie veku. Ľudia starší ako 60 rokov sa očkujú vakcínami od spoločností Pfizer-BioNTech a Moderna, mladší ľudia sa očkujú vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Faktom zároveň je, že dnes máme takmer 100.000 seniorov v čakárni, ktorí majú byť očkovaní vakcínou od spoločností Pfizer-BioNTech a Moderna," pripomenula.

Mimoparlamentná strana Hlas-SD vyzýva vládu, aby čo najskôr umožnila občanom slobodný výber vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Zvýšilo by to podľa nich ochotu ľudí nechať sa zaočkovať a štát by presne vedel, aké vakcíny má kontrahovať a kam ich má distribuovať.

Prioritou je momentálne očkovanie seniorov, keďže ide o rizikovú skupinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok