Do prírody mimo okresu netreba test. Takto to bude od pondelka

TA3 TASR
18.4.2021 09:11

Na cestu do prírody medzi okresmi nebude od pondelka (19. 4.) potrebný negatívny test. Rovnako tak aj v prípade individuálneho športu. Vyplýva to z uznesenia, ktoré v piatok (16. 4.) schválila vláda.

Do prírody mimo okresu netreba test. Takto to bude od pondelka
SITA/AP

Podmienka najviac sedemdňového negatívneho testu na ochorenie COVID-19 bude len v prípade okresov vo štvrtom stupni varovania. Avšak v čiernej farbe nebude ani jeden okres. Od pondelka má byť umožnený aj pobyt na exteriérovom alebo interiérovom športovisku.

Výnimka zo zákazu vychádzania pre pobyt v prírode vrátane individuálneho športu platí od 5.00 h do 20.00 h.

Od pondelka sa umožní aj návšteva maloobchodných predajní a prevádzok. Otvoria sa múzeá, galérie, knižnice, zoologické a botanické záhrady, kurzy autoškôl, plavárne i športoviská. Potrebný bude test nie starší ako sedem dní. Všetky aktivity sú obmedzené od 5.00 do 20.00 h. Vyplýva to zo súhrnu zmien v opatreniach, ktorý zverejnilo ministerstvo vnútra. Zmiernenie opatrení v piatok schválila vláda.

Naďalej platí, že do obchodov a prevádzok na obstaranie nevyhnutných životných potrieb netreba test. Ide najmä o potraviny, lieky a zdravotnícke prostriedky a pomôcky, hygienický tovar, drogériu, krmivá a ďalšie potreby pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti a domáce zvieratá, ako aj doplnenie pohonných látok. Múzeá, galérie a výstavné siene môžu organizovať výlučne individuálne prehliadky. Hromadné podujatia sa povoľujú do šiestich osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok