Podnikatelia a deti sa dočkali, od pondelka nás čaká uvoľňovanie opatrení

TA3
16.4.2021 14:45

Sputnik V, zmluva s Ruskom, dlho očakávané uvoľňovanie opatrení či návrat detí do škôl. Aj tieto témy rezonovali počas tohto týždňa. Prezidentka Zuzana Čaputová si na koberček zavolala ministra zdravotníctva, ktorý jej do Prezidentského paláca doniesol zmluvu s Ruskom. O tej od začiatku hovoria, že je utajovaná a tak verejnosť nemôže poznať detaily. Prezidentka však nezaháľala a po jej preštudovaní vyzvala na jej zverejnenie. Kedy sa tak stane si musíme počkať, keďže ju ministerstvo zdravotníctva právne analyzuje. Na detaily si tak budeme musieť ešte počkať.

Podnikatelia a deti sa dočkali, od pondelka nás čaká uvoľňovanie opatrení
TA3

Návratu do škôl sa nakoniec deti dočkali. Vydýchli si aj rodičia, ktorí na túto správu netrpezlivo čakali. Od pondelka zavítali do školských lavíc deti prvého stupňa a aj tí najmenší do škôlok. Minister školstva však prišiel s ďalšou pozitívnou správou tento týždeň, keď oznámil, že do škôl sa vrátia aj ôsmaci a deviataci. Netrpezlivo však na správy z ministerstva školstva čakajú aj ďalší študenti. Všetko však závisí od epidemickej situácie v jednotlivých okresoch. Deti však musia dodržiavať v školách opatrenia a práce pribudlo aj samotným učiteľom. Na to, ako bude vyzerať nielen otvárane škôl sa bude viac pýtať Noro Dolinský v nedeľnej relácii V politike. Hosťami prvej časti bude minister školstva, vedy a výskumu Branislav Gröhling (SaS) a Erik Tomáš (Hlas-SD).

Počas týždňa sme sa konečne dozvedeli, aké uvoľňovanie opatrení nás čaká od pondelka. Otvárajú sa obchody či kostoly. No s obmedzeniami. Testovanie bude aj naďalej pokračovať. Nastavenie COVID automatu či efektivita celoplošného testovania a ďalšie témy budú dominovať druhej časti relácie, kde pozvanie prijali Jana Bittó Cigániková (SaS), Richard Takáč (Smer-SD), Monika Kavecká (OĽANO), Tomáš Taraba (nezávislý).

Sledujte reláciu V politike v nedeľu o 11:00 hod. na TA3 s Norom Dolinským!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok