Užitočný idiot Putinovej vlády. Nicholsonová ostro skritizovala Matoviča

TA3
16.4.2021 11:18

"Igor Matovič je hanba vlády zmeny, ktorá mala priniesť novú politickú kultúru," napísala na svojom Facebooku europoslankyňa a bývalá členka SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová. Reagovala tak na tlačovú konferenciu ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) v súvislosti s vakcínou Sputnik V.

Užitočný idiot Putinovej vlády. Nicholsonová ostro skritizovala Matoviča
TASR/Martin Baumann

"Dnes som si pozrela tlačovku ministra financií alebo skutočného šéfa vlády alebo čo to vlastne Igor Matovič je," napísala europoslankyňa. Ďuriš Nicholsonová priznala, že pri tom myslela na časy, keď "Andrej Danko, Miroslav Číž, Jarjabek alebo Blaha urážali ženy", či na to, "keď Andrej Danko a Blaha velebili Rusko". Bývalá členka SaS vtedy stála po boku Matoviča. "Dnes by som sa vedľa neho už nepostavila. Hanbila by som sa. Som rada, že som odišla zo SaS a nemusím spolu s nimi zdieľať ich nezávideniahodnú pozíciu," vyjadrila sa.

"Dnes je to Igor Matovič, ktorý úplne nepochopiteľne útočí na ženu – riaditeľku ŠÚKL a nezmyselne sa na ňu snaží presunúť zodpovednosť za kauzu Sputnik V," kritizovala Ďuriš Nicholsonová. Pripomenula, že Matovič zároveň vážne poškodzuje meno Slovenska vo svete, keď "ukazuje prstom na Ivana Korčoka a Martina Klusa a nazýva ich idiotmi, pritom užitočným idiotom Putinovej vlády je on sám".

"Dnes je to Igor Matovič, ktorý preukázateľne klame tak, že by sa za to nemuseli hanbiť ani Fico a Kaliňák. Dnes je to Igor Matovič, ktorý dehonestuje novinárov, útočí na nich a skrýva sa pred nimi," zhrnula europoslankyňa. Matoviča označila za najväčší dôvod, pre ktorý rastie už nielen šéf Hlasu Peter Pellegrini a líder Smeru Robert Fico, "ale ešte aj ten Danko, ktorý by za normálnych okolností plával medzi ostatným politickým planktónom".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok