Vážny incident na Spiši, auto zmietlo skupinu malých detí

TA3 TASR
22.2.2018 16:28

Najmenej 12 zranených si vyžiadal incident pri obci Spišské Bystré v okrese Poprad, kde auto narazilo do väčšieho počtu detí vo veku od päť do dvanásť rokov. Na mieste zasiahli záchranné zložky vrátane leteckej zdravotnej služby.

Príčiny, pre ktoré osobné auto vrazilo do skupiny detí, sú zatiaľ nezistené. Zrejme dostalo šmyk. O incidente informovali hasiči i policajti na Facebooku. Strážcovia zákona hovoria o dvoch ťažkých zraneniach, štyroch stredne ťažkých a šiestich ľahkých zraneniach. "Vodič nenafúkal," dodali na sociálnej sieti.

Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik potvrdil, že podľa predbežných informácií si nehoda vyžiadala až 12 zranených detí, z toho dve sú zranené ťažko, štyri stredne ťažko a zvyšok má ľahšie zranenia. "Vodič z Kežmarku bol viac-menej bez nejakých vážnych zranení, alkohol u neho zistený nebol. Pri jazde dostal šmyk, prevrátil sa na strechu a vrazil do detí, ktoré šli okolo. Ide o rómske deti, ktoré sa tam pohybovali," priblížil Džobanik s tým, že prípadom sa bude ďalej zaoberať vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Poprade.

V blízkosti cesty z Popradu smerom na Spišské Bystré sa nachádza rómska osada a pohyb jej obyvateľov popri vozovke je tam bežný.

Hovorkyňa VZZS Air Transport Europe Zuzana Hopjaková potvrdila, že približne 11-ročné dievča previezli letecky s ťažkým poranením hlavy, v kritickom stave a na umelej pľúcnej ventilácii, do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. "U nás bolo ošetrených šesť detí, dve ostali hospitalizované, jedno má ťažšie a jedno ľahšie zranenia. Ostatní pacienti smerovali na vyššie špecializované pracoviská," doplnila hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

Hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová doplnila, že na mieste zasahovali okrem leteckých záchranárov aj štyri posádky ZZS. Po nehode ošetrili 12 zranených detí a previezli ich do nemocníc v Levoči, v Spišskej Novej Vsi, do Popradu a do Košíc. "Vzhľadom k tomu, že ide o deti, viac informácií k ich zdravotnému stavu neposkytneme," uviedla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok