Merkelovú zaočkujú prvou dávkou. Vpichnú jej túto vakcínu

TA3 TASR
15.4.2021 16:03

Nemecká kancelárka Angela Merkelová dostane v piatok svoju prvú dávku vakcíny proti koronavírusu. Informovali o tom vo štvrtok nemecké noviny Die Welt, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.

Merkelovú zaočkujú prvou dávkou. Vpichnú jej túto vakcínu
TASR/AP

Merkelovej vpichnú dávku očkovacej látky od spoločnosti AstraZeneca, spresnili noviny bez uvedenia zdroja. Keďže Merkelová má vyše 60 rokov, je vo vekovej skupine, v ktorej sa vakcína od AstraZenecy v Nemecku stále používa. Je zakázané ju používať pre ľudí mladších ako 60 rokov, výnimka platí iba v prípade, že ju lekár osobitne odporúča pre konkrétneho pacienta.

Začiatkom tohto týždňa hovorca vlády Steffen Seibert oznámil, že Merkelová "čoskoro" dostane svoju prvú dávku očkovacej látky. Nemecko zažíva tretiu vlnu pandémie koronavírusu, ktorú Merkelová tento týždeň označila ako zatiaľ "zrejme najťažšiu".

Tak ako v mnohých krajinách aj v Nemecku sa o používaní vakcíny od AstraZenecy intenzívne diskutuje pre jej možnú súvislosť so vznikom zriedkavých krvných zrazenín. Ľuďom vo veku do 60 rokov v Nemecku, ktorým podali prvú dávku vakcíny od AstraZenecy, dávajú druhú dávku inej vakcíny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok