Viaceré strediská obnovia prevádzku. Lyžiari potrebujú test

TA3 TASR
15.4.2021 15:23

Lyžiarske strediská Jasná a Štrbské Pleso sa pripravujú na obnovenie prevádzky. Po uvoľnení protipandemických opatrení by prvých lyžiarov mali privítať vo štvrtok 22. apríla. Informoval o tom Marián Galajda zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts, ktorá je prevádzkovateľom stredísk.

Viaceré strediská obnovia prevádzku. Lyžiari potrebujú test
TASR/Ján Krošlák (ilustračné)

V horských strediskách je zásluhou priaznivých podmienok stále dostatok snehu. "Otvoríme od 22. do 25. apríla. Na lyžovanie bude podľa COVID automatu potrebný negatívny test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 72 hodín, prekrytie dýchacích ciest a dodržiavanie všetkých základných preventívnych pravidiel. Lyžiarske strediská budú podľa záujmu a vhodných podmienok otvorené aj počas ďalšieho víkendu," priblížil manažér obchodu a marketingu TMR na Slovensku Matej Hulej.

Zdôraznil, že v prípade ideálneho vývoja okolností nie je vylúčené ani sprevádzkovanie zjazdovky v Lomnickom sedle. Galajda upozornil, že v strediskách už nebudú v prevádzke mobilné odberové miesta na antigénové testovanie. "Lyžiari a návštevníci by preto mali absolvovať test ešte v mieste bydliska alebo v niektorom z ďalších otvorených verejných MOM," povedal.

Lyžiarsku sezónu v Jasnej otvorili 5. decembra minulého roka, o týždeň na to sa lyžovalo aj na Štrbskom Plese. Od 1. januára museli všetky strediská vzhľadom na pandemickú situáciu na Slovensku prevádzku uzavrieť. Prevádzkovatelia sprístupnili zjazdovky najmä fanúšikom skitouringu a skialpinizmu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok