Rozvoj regiónov nezávisí od jedného miesta, odkázala Remišová

TA3 TASR
15.4.2021 14:08

Napĺňanie cieľov v oblasti rozvoja regiónov nezávisí od obsadenia jedného pracovného miesta na ministerstve, ale práce celej vlády. Ministerka investícií a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová to uviedla v reakcii na kritiku bývalého štátneho tajomníka rezortu a straníckeho podpredsedu Vladimíra Ledeckého.

Rozvoj regiónov nezávisí od jedného miesta, odkázala Remišová
TASR/Martin Baumann

Stanovisko poskytlo tlačové oddelenie strany Za ľudí. Ledecký kritizoval spôsob výberu i samotnú nomináciu svojho nástupcu na ministerstve, Dušan Velič sa podľa neho dosiaľ regiónom profesijne nevenoval. Remišová deklarovala, že strana Za ľudí kladie veľký dôraz na rozvoj regiónov. Opatrenia v tejto oblasti majú byť aj súčasťou programového vyhlásenia novej vlády Eduarda Hegera (OĽANO).

"Pre rozvoj regiónov sú dôležité investície do infraštruktúry či obnova škôl, ktoré sú financované z eurofondov. Regióny však potrebujú v prvom rade ekonomický rozvoj a nové kvalitné pracovné miesta. Preto chceme výrazne posilniť podporu inovácií, podporu spolupráce výskumných inštitúcií s podnikmi, čo prinesie nové podnikateľské iniciatívy a pracovné miesta," vysvetlila ministerka.

Velič má podľa Remišovej s podporou inovácií dlhoročné skúsenosti. Verí, že posunie túto oblasť výrazne dopredu. Ocenila, že odborník z vedeckej komunity je ochotný pomôcť pri práci na ministerstve. Podotkla, že debata o nominantoch strany patrí do vnútra strany. "Ľudia od nás očakávajú riešenie problémov krajiny, nie rozoberanie interných debát strany na sociálnych sieťach," dodala.

Bývalý štátny tajomník ministerstva investícií Vladimír Ledecký, vracajúci sa po odchode z ministerstva do parlamentu, vyhlásil, že vláda, ktorá rezignovala na regionálny rozvoj, nemá jeho podporu istú. Kritizoval nomináciu Veliča na svoj doterajší post, z ktorého odišiel na vlastnú žiadosť, a to, že k nominácii sa nemohli vyjadriť zástupcovia regiónov a expertná skupina regionálneho rozvoja v strane.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok