Vláda nemá moju podporu istú, tvrdí Ledecký. Problémom sú regióny

TA3 TASR
15.4.2021 10:48

Vláda, ktorá rezignovala na regionálny rozvoj, nemá moju podporu istú. Bývalý štátny tajomník ministerstva investícií Vladimír Ledecký, ktorý sa po odchode z postu vracia do parlamentu, to uviedol v súvislosti s blížiacim sa hlasovaním o vyslovenie dôvery vláde Eduarda Hegera (OĽANO) v Národnej rade.

Vláda nemá moju podporu istú, tvrdí Ledecký. Problémom sú regióny
TASR/Dano Veselský

Na sociálnej sieti kritizoval výber svojho nástupcu na ministerstve, ktoré vedie jeho stranícka šéfka Veronika Remišová. "Budeme sa musieť rozprávať o tom, či sme stále strana regiónov, o ktorej sme vo volebnej kampani hovorili, alebo sme ďalšou stranou do radu tých, kde sa predseda snaží o všetkom rozhodovať sám a ostatní mu len pritakávajú," napísal Ledecký, ktorý v strane pôsobí ako podpredseda.

Na ministerstve zastrešoval agendu regionálneho rozvoja. Hoci svojho nástupcu Dušana Veliča považuje za slušného človeka, nikdy sa podľa neho regiónom, a špeciálne najmenej rozvinutým, profesijne nevenoval. K Veličovej nominácii sa podľa Ledeckého nemali šancu vyjadriť zástupcovia regiónov ani expertná skupina regionálneho rozvoja strany Za ľudí.

"Vo volebnom programe som tvoril kapitolu regionálneho rozvoja a mrzí ma, že ako bývalý štátny tajomník, ako podpredseda strany a krajský šéf strany v Prešovskom kraji som sa o nominácii dozvedel v utorok (13. 4.) v noci, zrejme rovnako ako ďalších šesť podpredsedov," skonštatoval.

Ledecký skončil vo funkcii štátneho tajomníka MIRRI po vlastnej žiadosti o odvolanie. Zdôvodnil ju tým, že sa mu nepodarilo presadiť svoje zámery na pomoc vylúčeným komunitám. Pre svoje názory, postoje a dlhoročné skúsenosti v tejto oblasti podľa svojich slov nenašiel vo vedení ministerstva pochopenie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok