Heger zamieril do Česka, so Zemanom a Babišom hovoril i o pandémii

TA3 TASR
15.4.2021 10:24

Slovenský premiér Eduard Heger sa v Kramářovej vile v Prahe stretol s českým premiérom Andrejom Babišom. Stretnutie sa odohralo v rámci Hegerovej prvej oficiálnej zahraničnej cesty vo funkcii predsedu vlády SR. Ešte predtým ho na zámku v Lánoch prijal český prezident Miloš Zeman.

Hegera sprevádzajú minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) a minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS). "Máme viacero spoločných tém, prioritou bude riešenie covidu, ale aj reštart ekonomiky, plán obnovy," povedal pred odletom slovenský premiér.

S českým premiérom má Heger rokovať o vzájomných bilaterálnych vzťahoch, ako aj o aktuálnych európskych a zahranično-politických témach. Venovať sa majú boju s pandémiou ochorenia COVID-19, plánu obnovy či vývoji situácie na Ukrajine.

V rámci návštevy sa slovenský premiér stretne aj s predstaviteľmi českého parlamentu - predsedom Senátu Milošom Vystrčilom a predsedom Poslaneckej snemovne Radkom Vondráčkom. Oficiálnu návštevu Českej republiky má Heger ukončiť položením venca k hrobu neznámeho vojaka na Národnom pamätníku na Vítkove.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok