Kanada odmení bojovníkov proti vírusu, cudzinci dostanú trvalý pobyt

TA3 TASR
15.4.2021 09:05

Kanada udelí povolenie na trvalý pobyt viac ako 90.000 zahraničných študentom a pracovníkom, ktorí pomáhali pri ošetrovaní pacientov počas pandémie nového typu koronavírusu. Z programu, ktorý sa spustí 6. mája, budú môcť okrem iných profitovať zamestnanci s minimálne ročnou praxou v zdravotníctve, oznámil kanadský minister pre migráciu Marco Mendicino.

Kanada odmení bojovníkov proti vírusu, cudzinci dostanú trvalý pobyt
TASR/AP (ilu)

"Súčasná pandémia vrhla jasné svetlo na obrovský prínos ľudí, ktorí k nám prichádzajú," uviedol minister na tlačovej konferencii. Nový program má pomôcť cudzincom, ktorí majú zatiaľ len dočasné povolenie na pobyt a chceli by sa v Kanade usadiť.

O povolenie na trvalý pobyt budú môcť na jeho základe zažiadať aj pracovníci z ďalších sektorov, kľúčových pre zaistenie základného fungovania krajiny, vrátane vodičov kamiónov, poľnohospodárskych robotníkov či predavačov v obchodoch s potravinami.

Využiť ho budú môcť aj absolventi, ktorí v priebehu posledných štyroch rokov ukončili vysokoškolské štúdium. Ohlásené opatrenie by malo dopomôcť k naplneniu cieľa kanadskej vlády, aby mohla krajina v priebehu tohto roka prijať viac ako 400.000 prisťahovalcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok