Odporúčanie o Johnson & Johnson by mohlo byť budúci týždeň

TA3 TASR
14.4.2021 21:31

Európska agentúra pre lieky v stredu oznámila, že odporúčanie o bezpečnosti vakcíny americkej spoločnosti Johnson & Johnson vydá na budúci týždeň

Odporúčanie o Johnson & Johnson by mohlo byť budúci týždeň
TASR/AP

EMA podľa svojho vyjadrenia proces posudzovania tejto vakcíny zrýchľuje a podľa svojich očakávaní by odporúčania mohla vydať na budúci týždeň. Táto lieková agentúra podľa svojich vyjadrení zastáva názor, že "prínosy tejto vakcíny v prevencii ochorenia COVID-19 prevažujú nad rizikami z možných vedľajších účinkov".

Americká spoločnosť Johnson & Johnson v utorok oznámila, že sa rozhodla pozastaviť používanie svojej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 v Európe. Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv a americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb predtým v utorok odporučili pozastavenie používania tejto vakcíny. Dôvodom bola predbežná opatrnosť úradov po výskyte šiestich prípadov krvných zrazenín po očkovaní, ktoré teraz FDA a CDC vyšetrujú. Peter Marks, expert z FDA, neskôr povedal, že jedna z týchto šiestich osôb zomrela a ďalšia je vo vážnom stave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok