Exšéf zvláštnych policajných činností z kauzy Judáš ide na slobodu

TA3 TASR
14.4.2021 14:03

Bývalý riaditeľ Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru Jozef Rehák, zadržaný v rámci decembrovej akcie Judáš, bude stíhaný na slobode. O jeho prepustení z väzby rozhodol Najvyšší súd na svojom neverejnom zasadnutí, informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Exšéf zvláštnych policajných činností z kauzy Judáš ide na slobodu
TASR/Martin Baumann (ilu)

"Senát Najvyššieho súdu 1T na dnešnom neverejnom zasadnutí vyhovel sťažnosti obvineného Jozefa R. Zrušil napadnuté rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku a obvineného prepustil z väzby na slobodu, pretože dôvod na ďalšie trvanie väzby pominul," objasnila hovorkyňa.

Sudkyňa pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku na začiatku apríla zamietla žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu a  neprijala písomný sľub obvineného. Obvinený a jeho obhajca Ľudovít Štanglovič podali voči rozhodnutiu sťažnosť.

Jozefa Reháka. zadržali v rámci policajnej akcie Judáš na začiatku decembra 2020. Medzi obvinenými boli v tomto prípade bývalý prezident Policajného zboru (PZ) Milan Lučanský, bývalí predstavitelia Slovenskej informačnej služby (SIS) a aj bývalí vysokopostavení funkcionári PZ a finančnej správy.

Obvinení boli z korupcie a jedna osoba aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Lučanský sa vo väzbe v ústave v Prešove pokúsil o samovraždu a 30. decembra zomrel. Voči nemu stíhanie zastavili. Skupinu pôvodne ôsmich obvinených vrátane Reháka zobral do väzby sudca ŠTS 5. a 6. decembra 2020. Následne v januári jeho rozhodnutie potvrdil aj NS SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok