Korčok nechce špekulovať o Matovičovi. Na vládu donesie manuál

TA3 TASR
14.4.2021 13:13

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) na ďalšie rokovanie vlády predloží a pripomenie manuál o príprave a schvaľovaní zahraničných ciest členov vlády. Podľa svojich slov sa tak chce do budúcnosti vyhnúť napätiu, ktoré vyvolali dopredu neohlásené cesty ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) do Moskvy a Budapešti.

Či sa tak stalo len z neznalosti protokolu alebo za tým boli iné dôvody, Korčok špekulovať nechcel. Podľa vlastných slov len zopakoval na rokovaní kabinetu vecným tónom svoje výhrady a zároveň požiadal členov vlády o rešpektovanie dohodnutých pravidiel. „Rovnako tak som ich požiadal, aby dôverovali našej diplomatickej službe, jej skúsenostiam i kvalitám,“ dodal.

Na rokovaní sa Korčok takisto „bez silných slov“ opakovane ohradil voči výrokom, ktoré z neho robia nepriateľa Maďarska. „Neexistuje v mojom živote, i v tom verejnom, niekto, koho by som pokladal za nepriateľa,“ povedal. Zdôraznil, že odlišnosť postojov sa nemôže zamieňať a interpretovať ako nepriateľský postoj.

Potvrdil, že má záujem sa stretnúť so svojím maďarským náprotivkom Péterom Szijártóom a zrealizovať neuskutočnené plánované stretnutie z minulého roka. „Chcem s ním vecne hovoriť o našich vzťahoch, o tom, čo sa udialo,“ uviedol Korčok.

V prípade postoja k poslancovi Györgymu Gyimesimu a jeho názorom Korčok uviedol, že ho „prenechá“ poslaneckému klubu OĽANO. „Tam by sa to malo riešiť. Ja som sa aj dnes opakovane ohradil voči osočovaniu slovenskej diplomacie,“ zdôraznil minister.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok