Lekár vysvetľuje, ako je to s trombózou po očkovaní: Skôr vás zasiahne blesk

TA3
14.4.2021 10:38

Väčšina covidových pacientov na JIS v Brazílii má menej ako 40 rokov. Primár Interného oddelenia považskobystrickej nemocnice Milan Kulkovský upozorňuje, že agresívnejší variant koronavírusu sa dostane aj k nám. "Ak môžeme my všetci ako jednotlivci niečo pre svoju ochranu urobiť, nemali by sme váhať," vyzýva.

Lekár vysvetľuje, ako je to s trombózou po očkovaní: Skôr vás zasiahne blesk
TASR/AP

"Pred všetkými mutáciami nás vakcíny 100% neochránia, no je takmer isté, že keď sa aj nakazíte, neskončíte v kritickom stave v nemocnici alebo ako súčast štatistiky obetí Covid-19," píše Kulkovský.

O krvných zrazeninách sa v súčasnosti veľa hovorí v súvislosti s vakcínou AstraZeneca. Množstvo pacientov však malo pľúcnu embóliu práve v spojitosti s ochorením Covid-19, vysvetľuje lekár. "Mnohých pacientov s Covid-19 zabila práve pľúcna embólia," zdôrazňuje Kulkovský. "Pacientov s trombózou máme na internom oddelení v nemocni aj teraz, ani jeden nebol očkovaný," píše s tým, že najmladší z nich nemá ani 30 rokov.

Na svojom Facebooku lekár zdôrazňuje, že by neváhal použiť ktorúkoľvek schválenú vakcínu. "Je pravdepodobnejšie, že vás zasiahne blesk alebo že sa z vás stane nový euromilionár, ako to, že vás zabije trombóza spôsobená očkovaním," tvrdí Kulkovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok