Chcú pomáhať, toto je odplata. Červenému krížu podpálili odberné miesto

TA3 TASR
13.4.2021 11:40

Obytný kontajner slúžiaci ako mobilné odberné miesto na zisťovanie ochorenia Covid-19, ktorý v meste Svidník prevádzkoval miestny spolok Slovenského Červeného kríža, niekto v pondelok v noci úmyselne podpálil. Materiálnu škodu vyčíslili na približne 22 000 eur. Riaditeľa miestneho spolku skutok neznámeho páchateľa zarazil, SČK však v testovaní pokračuje.

Chcú pomáhať, toto je odplata. Červenému krížu podpálili odberné miesto
Facebook.com/PZ (ilu)

"Je mi z toho smutno. Snažíme sa pomáhať od prvej vlny pandémie bez nároku na odmenu. Sme humanitárna organizácia, MOM prevádzkujeme, aby sme zarobené peniaze mohli ďalej využiť na ďalšiu pomoc a aktivity pre verejnosť. To ma na tom najviac zaráža. Robili sme len službu ľuďom," zhodnotil udalosť pre TASR riaditeľ územného spolku SČK vo Svidníku Slavomír Sakalík.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová, požiar MOM bol ohlásený po 23:20 h. "Na mieste zasahovali traja príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Svidníku z hasičskej stanice Svidník s jedným kusom hasičskej techniky, ktorí požiar zlikvidovali jedným vysokotlakovým prúdom," uviedla s tým, že na mieste udalosti bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru.

MOM SČK vo Svidníku bude i napriek požiaru fungovať aj naďalej. "Pristavili sme tam sanitné vozidlo a testujeme ďalej. Riešime, aby sme už od pondelka fungovali v štandardnom režime," uzavrel Sakalík.

172757160-4321348367895352-681017912534926114-n_c0a80301-83ba-26e1.jpg

Škodu vyčíslili na desaťtisíce eur

Polícia začala vo veci trestné stíhanie prečinu poškodzovania cudzej veci. Podľa slov prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Jany Ligdayovej bola škoda spôsobená požiarom predbežne vyčíslená na 22 000 eur. "Poškodených bolo približne 1350 kusov antigénových testov, 30 ochranných overalov, 400 kusov jednorazových ochranných rukavíc, ako aj ďalších zdravotných ochranných pomôcok," doplnila s tým, že trestná sadzba pri tomto skutku stanovuje trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok