Jarné počasie vystrieda dážď aj sneh. Meteorológovia varujú pred vetrom

TA3 TASR
12.4.2021 14:06

Na juhozápade možno očakávať silný nárazový vietor. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý pred poryvmi vetra vydal výstrahu 1. stupňa. Platí od 18.00 h pre okresy Bratislavského a Trnavského kraja, od Záhoria po Podunajskú nížinu.

Jarné počasie vystrieda dážď aj sneh. Meteorológovia varujú pred vetrom
SITA/AP (ilustračné)

"Očakávame výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 - 85 km/h," spresnili meteorológovia o varovaní, ktoré má trvanie do utorkového 13. 4. neskorého popoludnia. Upozornili taktiež, že nárazy vetra s podobnou intenzitou môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Okrem silného vetra vystrieda jarné počasie na Slovensku v najbližších hodinách výrazné ochladenie, dážď i sneženie. Takéto počasie tu bude prevládať niekoľko dní. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti.

Na severe čakajte sneh

Meteorológovia poukazujú, že Slovensko je posledné hodiny v teplom vzduchu. "Pred frontom je okolo 20 stupňov Celzia, za ním len slabo nad nulou s dažďom alebo snežením," skonštatoval s tým, že snežilo už aj napríklad v Prahe.

Front s výrazným ochladením prinesie na Slovensko výrazné zrážky. Na severe a vo vyšších polohách treba podľa meteorológov očakávať aj poriadnu snehovú nádielku. "Ťažký sneh môže v kombinácii so silným vetrom spôsobiť najmä škody v lesoch a na elektrickom vedení, nevyhneme sa ani komplikáciám v doprave," upozornil SHMÚ.

poasie_c0a80501-36ae-4688.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok