FOTO Herci na cenách BAFTA: Červenému kobercu dominovali flitre a tradičná čierna

TA3 ČTK
12.4.2021 14:04

Britské ceny BAFTA už poznajú svojich majiteľov. Hoci vo svete zúri pandémia koronavírusu a väčšina veľkých podujatí sa nekoná tak, ako sme zvyknutí, v tomto prípade urobili aspoň niektorí herci výnimku. Naživo sa odovzdávania cien zúčastnili herci Hugh Grant či James McAvoy.

FOTO Herci na cenách BAFTA: Červenému kobercu dominovali flitre a tradičná čierna
TASR/AP

Tohtoročné slávnostné udeľovanie britských filmových cien BAFTA sa z tradičného februárového dátumu posunulo o dva mesiace pre pandémiu covid-19 a konalo sa virtuálne. Svoj plánovaný vstup do ceremoniálu v londýnskej Royal Albert Hall zrušil kvôli štátnemu smútku po piatkovom úmrtí manžela kráľovnej Alžbety II. princa Philipa jeho vnuk William. Prenos sa začal poctou princovi Phipovi, ktorý sa v roku 1959 stal prvým prezidentom akadémie.

Víťazov jednotlivých kategórií chodili na scénu oznamovať osobnosti ako Hugh Grant alebo herečka a speváčka Priyanka Chopra Jonasová. Laureáti si ich ale nechodili prevziať osobne a v hľadisku im netlieskalo žiadne publikum.

britain-bafta-film-awards-2021426284773413_0a140370-351f-0cad.jpg

Napriek tomu, že sa väčšina slávnostného galavečera odohrávala v online prostredí, niekoľko hercov sa ho predsa len zúčastnilo aj osobne. Nechýbal medzi nimi Hugh Grant, ale aj herečky ako Cynthia Erivo, Priyanka Chopra Jonasová či Phoebe Dynevorová. Niektoré róby zaujali trblietavosťou, iné zasa vyvolávali nádych ozajstného glamour.

O ceny BAFTA sa môže uchádzať akýkoľvek film, ktorý sa v danom roku premietal v britských kinách. Podobne ako Zlaté glóbusy sú aj ceny BAFTA vnímané ako predzvesť Oscarov, ktoré sa budú udeľovať o dva týždne.

Minulý ročník britských filmových cien poznamenala kritika, že v hereckej katgórii boli nominovaní len belosi a v kategórii za najlepšiu réžiu bol nedostatok žien. BAFTA tak čelila tlaku, aby bol tohtoročný výber pestrejší. Viac ako polovica z 24 tohtoročných kandidátov neboli belosi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok