POČASIE: Nový týždeň nás privíta s teplotami až do 22 stupňov

TA3 SHMÚ
12.4.2021 06:58

Veľká, miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele, popoludní miestami prehánky alebo dážď, výnimočne búrky. Teplo. Denná teplota 14 až 22 st. Prevažne južný do 35, popoludní na juhozápade severozápadný vietor s nárazmi okolo 60 km/h. Na hrebeňoch hôr zrána veterno.

Situácia

Stred tlakovej níže sa presúva z Dánska na severovýchod. S ňou spojený výrazný studený front pomaly postupuje cez strednú Európu ďalej na východ. Pred ním k nám od juhozápadu vrcholí prílev teplého vzduchu.

Predpoveď počasia

Polooblačno až oblačno, miestami nízka oblačnosť. Popoludní na západnom a strednom Slovensku pribúdanie oblačnosti. Ojedinele, popoludní v západnej polovici na viacerých miestach dážď alebo prehánky, výnimočne búrky. Na hrebeňoch Tatier sneženie. Teplo. Najvyššia denná teplota 17 až 22, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní okolo 15 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 6 st. Prevažne južný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h). Popoludní na západe postupne západný až severozápadný vietor 5 až 12, v nárazoch lokálne okolo 17 m/s (20 až 45, 60 km/h). Vo vysokých polohách spočiatku prudký vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok

Do 10, na východe do 2 mm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok