Nemci vyšli do ulíc, protestovali za sprísnenie pandemických opatrení

TA3 TASR
11.4.2021 10:29

Stovky ľudí v sobotu protestovali v Nemecku za sprísnenie protiepidemických opatrení v rámci hnutia Zero Covid (Nula Covidu). Informovala o tom agentúra DPA.

Nemci vyšli do ulíc, protestovali za sprísnenie pandemických opatrení
TASR/AP

Demonštrujúci požadovali okrem iného aj vyhlásenie trojtýždňového plateného voľna. Kancelárie a iné pracoviská sú podľa nich ohniskami nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Túžba po zisku by nemala mať prednosť pred verejným zdravím, uviedli organizátori. "Nie je možné, že súkromný život je úplne oklieštený, zatiaľ čo stále nie je prikázaná práca z domu," píše sa v letáku hnutia.

Spoluorganizátorka Sonja Raddeová uviedla pre verejnoprávnu stanicu RBB, že hnutie žiada obmedzený, avšak dôsledný lockdown s cieľom zamedziť šíreniu nákazy, čo v konečnom dôsledku povedie k skoršiemu uvoľneniu opatrení. V meste Potsdam protestovali desiatky ľudí za viac bezpečnostných opatrení v školách a škôlkach, pričom žiadali aj prerušenie prezenčnej výučby.

V Hamburgu demonštranti proti epidemiologickým opatreniam sadli do aut a vytvorili kolónu, ktorú následne ohadzovalo vajíčkami a rajčinami približne 300 ľudí na bicykloch, protestujúcich za sprísnenie opatrení, opisuje DPA. V sobotu proti obmedzeniam v súvislosti s pandémiou koronavírusu protestovali ľudia aj v Dánsku, Nórsku, Fínsku a Rakúsku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok