Fico pre výroky o Mazurekovi už nie je obvinený, zasiahol Lipšic

TA3 TASR
9.4.2021 15:55

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic zrušil uznesenie o obvinení predsedu Smeru-SD Roberta Fica za výroky o odsúdení poslanca Milana Mazureka (nezaradený) pre jeho vyjadrenia o Rómoch. Potvrdil to hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Upozornil na to Denník N.

Fico pre výroky o Mazurekovi už nie je obvinený, zasiahol Lipšic
TASR/Martin Baumann

"Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic toto obvinenie z úradnej moci ako nezákonné zrušil (...) s tým, že v danej veci vykonal úkon podriadeného dozorového prokurátora v zmysle zákona o prokuratúre," spresnil Skladan. Doplnil, že k obvineniu Fica došlo na rovnakom skutkovom základe ako v decembri 2019, a to uznesením vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry. Aj predchádzajúci špeciálny prokurátor obvinenie zrušil.

Mazurek čelil obžalobe pre jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v rádiu. Na základe právoplatného rozsudku Najvyššieho súdu vtedy prišiel aj o poslanecký mandát. Fico na jeho odsúdenie za hanobenie národa, rasy a presvedčenia následne vo videu na sociálnej sieti reagoval s tým, že povedal to, čo si myslí takmer celý národ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok