V domove, kde mali týrať seniorov, začali s inšpekciou

TA3 TASR
8.4.2021 16:14

Inšpektorát práce Bratislava začal inšpekciu v súvislosti s domovom dôchodcov na Pažítkovej ulici v bratislavskom Ružinove, kde mali zle zaobchádzať so seniormi. Uviedol to hovorca Národného inšpektorátu práce Ladislav Kerekeš. Inšpektorát je jednou z inštitúcií, ktoré Bratislavský samosprávy kraj požiadal o súčinnosť pri kontrole.

V domove, kde mali týrať seniorov, začali s inšpekciou
TASR/AP (ilu)

"Inšpektorát práce v tejto súvislosti začal s výkonom inšpekcie práce," priblížil Kerekeš. Keďže však inšpekciu zatiaľ neukončili, nie je podľa neho momentálne možné poskytnúť bližšie informácie. BSK bol začiatkom roka postúpený anonymný podnet týkajúci sa podmienok a zlého zaobchádzania so seniormi v zariadení. Doteraz sa zadokumentovalo sedem prípadov možného týrania seniorov. Polícia vedie trestné stíhanie vo veci zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.

Na prípady, ktoré vykazovali znaky týrania, upozornili intervenčné tímy ministerstva zdravotníctva a rezortu práce, ktoré boli povolané po tom, ako začali v zariadení začiatkom februára pribúdať prípady nového koronavírusu. Podnet týkajúci sa podmienok a zlého zaobchádzania so seniormi v zariadení sa objavil už vlani na jeseň. Anonymný podnet v novembri 2020 doručili do Kancelárie verejného ochrancu práv, pre nedostatok kompetencií ho postúpili BSK.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok