Päť krásnych rokov ubehlo. Magoni ako tréner Vlhovej skončil

TA3 TASR
6.4.2021 22:09

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová ukončila spoluprácu s trénerom Liviom Magonim. Oznámila to v utorok na svojom faceobooku. Taliansky kouč ju v sezóne 2020/2021 doviedol k zisku veľkého glóbusu pre celkovú víťazku Svetového pohára.

Trénoval ju od roku 2016

Magoni trénoval Vlhovú od roku 2016. V sezóne 2019/2020 získala pod jeho vedením malé glóbusy za slalom a paralelné disciplíny. Na MS vybojovala v individuálnych súťažiach päť medailí (1-3-1).

"Bola to dlhá a náročná cesta za tým, čo sme si všetci tak neskutočne želali. Nakoniec sa sen stal skutočnosťou a ja držím v rukách veľký glóbus. Úžasných 5 rokov s tebou Livio, počas ktorých som sa veľa naučila. Som nesmierne vďačná za tvoj čas, tvoju nekonečnú energiu, perfekcionizmus a nádej, ktorú si do mňa neustále vkladal. Jedny dvere sa zatvárajú, tisíc ďalších sa otvára a my si musíme iba správne vybrať. No tentokrát každý tie svoje," uviedla Vlhová na svojom facebooku.

Slovenka pod Magonim dosiahla v SP 41 pódiových umiestnení, z toho devätnásť víťazstiev. Talian mal s tímom zmluvu ešte na budúcu, olympijskú sezónu. Napriek tomu sa objavili špekulácie o ich ďalšej spolupráci, ktoré vyvolali Magoniho vyjadrenia v rozhovore pre talianske periodikum Corriere della Sera. V ňom skritizoval fungovanie tímu.

"Päť krásnych a neuveriteľných rokov ubehlo rýchlo. S výnimočnou športovkyňou, ktorá verila vo mňa a v moje pracovné metódy a koncepty. Dosiahli sme na vrchol, vrchol tej hory, ktorá bola pred 5 rokmi tak vysoká, no uprostred cesty mala mnoho sladkých zadosťučinení, ktoré sme všetci dosiahli s veľkými obeťami. Od toho dňa v Clusone tomu verila Petra, Igor a môj verný kolega Matej Gemza. Veľa sme toho obetovali, ale dosiahli sme náš cieľ. Som hrdý na to, že sa nám podarilo vybudovať profesionálny tím a že som sa od jeho členov mohol veľa naučiť. Ďakujem Borisovi, Stanovi, Simonovi, Marcovi, Mattii, Gigi, Matteovi, Soni, Petre. Nebol to len dobrý športový príbeh, ale aj životná lekcia pre nás všetkých, pretože taký musí byť šport," uviedol na rozlúčku Magoni.

Za jeho prácu mu poďakoval aj šéf tímu Igor Vlha, ktorý verí, že spolupráca s Magonim vybudovala pevný základ pre ďalší rozvoj: "Livio odviedol s Peťou skvelú prácu a absolútne naplnil predsavzatia, ktoré sme si spoločne stanovili. Veľmi si ho vážim s chcem sa mu poďakovať za jeho inšpirujúcu profesionalitu, ktorou ovplyvnil naše životy. Som presvedčený, že na základoch ktoré sa nám spoločne podarilo vybudovať vystávame aj ďalší rast všetkých členov nášho Ski Team Vlha."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok