Zmarili útok na juhu Francúzska, údajne mal byť terčom kostol

TA3 TASR
4.4.2021 14:07

Francúzske bezpečnostné zložky v noci na nedeľu v meste Béziers v departemente Hérault na juhu krajiny zadržali päť žien, z ktorých najmenej jedna je podozrivá z prípravy násilného trestného činu.

Zmarili útok na juhu Francúzska, údajne mal byť terčom kostol
TASR/AP (ilustračné)

Ako informovala televízia France 3 Occitanie, útok sa údajne mal odohrať počas veľkonočného víkendu a jeho terčom mohol byť niektorý z kostolov v meste Montpellier. Podľa spravodajského týždenník Le Point bezpečnostné zložky pri zásahu zaistili aj materiál, ktorý sa dá využiť pri výrobe výbušných zariadení.

Žiadna z piatich žien vzatých do väzby nemala doteraz problémy s políciou a neboli ani policajne sledované. Miestny zdroj napriek tomu naznačil, že o ženách je v komunite známe, že sa zaujímali o radikálny výklad islamu a niektoré z nich sledovali propagandistické videá Islamského štátu. Spravodajský portál France Info dodal, že zadržané sú príbuzné a jedna z nich je maloletá. Prípad prebrala špeciálna prokuratúra, ktorá začala trestné stíhanie pre zločinecké spolčovanie s úmyslom spáchať teroristický čin, informoval France Info.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok