Grécko a Tunisko spustili v Stredozemnom mori vojenské cvičenia

TA3 TASR
4.4.2021 08:47

Grécko a Tunisko tento týždeň spustili spoločné vojenské cvičenia v Stredozemnom mori s cieľom rozvinúť spoluprácu proti nelegálnej aktivite na mori, ako sú nezákonná migrácia či pašeráctvo ľudí. V sobotu o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na hovorcu tuniského rezortu obrany Muhammada Zakrího.

Grécko a Tunisko spustili v Stredozemnom mori vojenské cvičenia
TASR/AP (ilu)

Ďalším zámerom cvičení je posilnenie námorných hliadok, ako aj pátracích a záchranných akcií. Zakrí dodal, že spoločné vojenské cvičenia sa uskutočnia v medzinárodných vodách neďaleko tuniského pobrežia. Za tuniské námorníctvo sa do cvičení zapojil hliadkovací čln, za grécku stranu ide o fregatu Salamis, uviedlo ministerstvo ešte v piatok bez poskytnutia bližších informácií.

Počet ľudí, ktorí sa z Tuniska vyplavili na člnoch v snahe dostať sa do Európy, bol vlani najvyšší od roku 2011, kedy povstaním prišlo k zasadeniu autokratického prezidenta Zína Ábidína bin Alího. Tuniské úrady odvtedy opakovane apelujú na užšiu spoluprácu medzi štátmi Stredomoria v snahe dostať nelegálnu migráciu pod kontrolu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok