Gröhling rokoval s novým premiérom, mohli by sa otvárať ďalšie ročníky

TA3 TASR
3.4.2021 15:23

V najbližších týždňoch by sa mohli otvárať ďalšie ročníky na školách. V súvislosti so zlepšujúcou sa situáciou okolo nového koronavírusu to povedal minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Zároveň apeluje na dodržiavanie preventívnych opatrení, informoval Odbor komunikácie rezortu školstva.

"V posledných dňoch sme komunikovali s novým premiérom aj s epidemiologickým tímom. Situácia vyzerá priaznivo a ak sa podarí udržať tento trend aj po Veľkej noci, mohol by sa v nasledujúcich týždňoch COVID automat prepnúť na regionálnu úroveň, čo by znamenalo otváranie ďalších ročníkov," uviedol šéf rezortu.

O tom, že pandemická situácia na Slovensku sa pomaly zlepšuje, hovoria podľa ministra klesajúce čísla hospitalizovaných. Zdôraznil však, že Slovensko ešte stále nie je z najhoršieho vonku a vývoj situácie závisí hlavne od toho, ako Slováci zvládnu aktuálne sviatky.

Šéf rezortu školstva preto apeluje na dôsledné dodržiavanie preventívnych opatrení. Dodal, že v závislosti od vývoja situácie by sa dalo predpokladať, že k prechodu z celoslovenského do regionálneho COVID automatu by mohlo dôjsť v najbližších týždňoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok