Cigániková pochválila v TA3 Hegera. Vníma rozdiel v komunikácii

TA3
31.3.2021 21:04

Šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková je príjemne prekvapená komunikáciou s budúcim premiérom Eduardom Hegerom, čo bolo vidieť aj pri rokovaniach o núdzovom stave. Povedala to v Téme dňa, kde s nezaradeným poslancom Tomášom Tarabom diskutovali o sprístupnení bohoslužieb počas veľkonočných sviatkov.

Cigániková pochválila v TA3 Hegera. Vníma rozdiel v komunikácii
TA3

"Myslím si, že budúci pán premiér sa snaží nájsť také východisko, aby sme tento núdzový stav mohli ukončiť," povedala. Cigániková si myslí, že ak budú ľudia počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov disciplinovaní ako doteraz, tak nájdu spoločnú reč o spôsoboch, ako ho ukončiť.

Ľudia sú podľa poslanca Tomáša Tarabu v dodržiavaní opatrení zodpovední. Je rád, že v parlamente prešiel jeho procedurálny návrh, ktorým vyzval vládu, aby umožnila slávenie bohoslužieb v exteriéri pri dodržiavaní všetkých hygienických noriem. Na margo zvyšovania mobility povedal, že každý má právo, no nemá povinnosť sa bohoslužieb zúčastniť. Náboženská miera slobody, akú dnes zažíva Slovensko je jedna z najhorších v Európe, povedal v relácii. Schválenie označil za veľmi silný odkaz vláde, že je na čase sa posunúť do absolútne proporcionálneho sa správania k cirkvám a k náboženským organizáciám. "To znamená, že to, čo platí platí pri obchodoch by bolo úplne na mieste a férové, aby platilo aj pri ostatných prevádzkach," zdôraznil.

Ako povedala Cigániková s bohoslužbami v exteriéri nemajú problém, ale myslí si, že je to nefér. Bolo by dobré urobiť systémové opatrenia pre interiérové a exteriérové podujatia. Pravidlá by mali platiť rovnako. Ako povedala, aby to vyvážili, snažili sa navrhnúť, aby sa dalo ísť aj športovať, aj do reštaurácie na terasu. V uvoľňovaní opatrení je potrebné ísť rovnocenne pre všetky časti spoločnosti. Problém podľa nej vzniká vtedy, ak ľuďom umožníte ísť do kostola, ale nemôžu "uživiť vlastné deti a zaplatiť účty" alebo si zašportovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok