Fialková sa s plačom ospravedlnila. Pokazila štafetu, Slovákov vyradili

TA3 SITA
20.2.2018 13:34

Slovenskí biatlonisti Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Matej Kazár a Martin Otčenáš nedokončili utorňajšie preteky štvorčlenných miešaných štafiet na 2x6 km a 2x7,5 km na zimných olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu. Muži sa napokon ani nedostali do akcie.

Fialková sa s plačom ospravedlnila. Pokazila štafetu, Slovákov vyradili
SITA/Martin Medňanský

Len jeden zásah z ôsmich

Fialková na prvej položke trafila iba jednu ranu z ôsmich vrátane troch dobíjaní, musela na štyri trestné okruhy, po stoji pribudol ešte jeden a Kuzminovej úsek napokon bol pre tím SR už posledný. Slovákov stiahli z trate po predstihnutí o jedno kolo.

"Vôbec neviem, čo sa stalo. Po nástrele som išla na prvú ´ležku´ s vedomím toho, že musím reagovať na vietor, ale vôbec mi to nepadalo. Pokazila som to celému tímu, musím sa všetkým ospravedlniť," s plačom vyhlásila Fialková vo vysielaní RTVS. Dostala aj 2-minútovú penalizáciu za neodkrúženie všetkých trestných kôl.

Prezident Slovenského zväzu biatlonu Tomáš Fusko zhodnotil Fialkovej výkon: "Keď najrýchlejší predbehnú niekoho o celé kolo, tak ho podľa pravidiel musia stiahnuť z trate a platí poradie, na ktorom sa štafeta v danom okamihu nachádzala. To bol aj náš prípad. Paulína Fialková neodkrúžila všetky štyri okruhy. Nezvykne toľko krúžiť, zrejme si to nejako zle spočítala, a preto sme dostali dvojminútovú penalizáciu. Aj takýto je biatlon. Dnes sme smutní a sklamaní. Zatiaľ nemám detailnejšie informácie o tom, čo sa Paulíne prihodila na prvej streleckej položke ležmo."

Spolupatričnosť s Fialkovou

Svoj pohľad na utorkové dianie na biatlonovom štadióne ponúkla aj trojnásobná medailistka z Pchjongčchangu Anastasia Kuzminová: "Je mi ľúto situácie, ktorá dnes nastala. Všetci sme dúfali, že v miešanej štafete máme šancu uspieť. Neviem, čo sa stalo Paule, určite to bude potrebné zanalyzovať. Ja som odštartovala v normálnom tempe. Nevedela som, ako to dopadne, aj keď som videla, že už nemáme veľkú nádej."

"Pri streľbe som sa nedokázala sústrediť a pracovať ako obvykle. Nebola som vo svojom komfortnom režime, vykoľajilo ma to, čo sa udialo na prvom úseku. Cítila som spolupatričnosť s Paulínou, ani ja som nepodala optimálny výkon. Pred nami je ešte jedna štafetová súťaž, dnešný nevydarený mix musíme rozdýchať a nerobiť z toho tragédiu. Uvedomujem si, že sa nám to prihodilo na ZOH, ale taký je život i šport. Občas sa to stáva, musíme sa z toho poučiť," povedala Kuzminová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok