Bude Matovič dobrým ministrom? Sulík ho porovnal s Hegerom

TA3
29.3.2021 20:37

Šéf SaS Richard Sulík v TA3 uviedol, že prišiel čas zložiť zbrane a začať tvoriť. Avizoval návrat SaS do vlády. Igor Matovič podľa neho urobil veľký krok, je vraj na všetkých, aby z toho urobili viac. S kompetenciami ministra hospodárstva je spokojný a akceptuje Matoviča v roli ministra financií.

Bude Matovič dobrým ministrom? Sulík ho porovnal s Hegerom
TA3

"Musíme zložiť zbrane, práca na ministerstvách musí pokračovať," uviedol Richard Sulík s tým, že všetky konflikty chcú nechať za sebou. "Spravíme všetko pre to, aby to odteraz fungovalo," uviedol. Zároveň verí, že prezidentka Zuzana Čaputová nového premiéra vymenuje, avšak akékoľvek jej rozhodnutie budú rešpektovať. "Som presvedčený, že z toho, čo sme mali na stole, sme urobili to najlepšie, čo sa dalo," dodal.

Na otázku, či bude Eduard Heger dobrým premiérom, odpovedal, že má na to dobré predpoklady a podporujú ho. "Koalícia chce držať pokope, nedosiahli sme všetko, ako sme si predstavovali, ale toto považujeme za zmysluplný kompromis, na ktorom ideme stavať," uviedol s tým, že pri funkcii premiéra je dôležité najmä to, či dokáže spájať. "Je podstatné ako dokáže viesť rokovania, či vie zachovať kľud a rozvahu, či je dostatočne racionálny. Keď porovnám Hegera a Matoviča, ich vlastnosti hovoria v prospech Hegera," vysvetlil.

Bude však Matovič dobrým ministrom financií? "Bude sa musieť posnažiť, aby držal nastavenú úroveň Hegera. Dúfam, že bude viesť úrad s rozvahou, na rozhodnutia mať jednotný meter a že túto pozíciu nebude zneužívať," uviedol s tým, že keď sa ho strana OĽANO rozhodla nominovať, treba tomu dať šancu.

Sulík dúfa, že v novej vláde budú aj pôvodní ministri vrátane Márie Kolíkovej. Kríza podľa neho mala zmysel, a to najmä preto, že budeme mať nového premiéra a aj nového ministra zdravotníctva. Premiér má totiž väčšie kompetencie ako bežný minister a podľa Sulíka ide o významnú zmenu. Zároveň avizoval, že po Veľkej noci predstaví priority ministerstva hospodárstva ako napríklad reguláciu cien energií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok