Táraniny. Kremeľ odmieta americké obvinenia voči 13 Rusom

TA3 SITA
19.2.2018 14:27

Kremeľ odmietol obvinenia vznesené voči 13 Rusom v súvislosti s prezidentskými voľbami v USA ako nepodložené. Hovorca Vladimira Putina Dmitrij Peskov novinárom povedal, že hoci sú tieto obvinenia zamerané proti "ruským občanom", nijako "nenaznačujú, že by do toho bola akýmkoľvek spôsobom zapojená ruská vláda".

Táraniny. Kremeľ odmieta americké obvinenia voči 13 Rusom
SITA/AP

Peskov zároveň opäť trval na tom, že Moskva do amerických volieb nezasahovala. Úrad špeciálneho vyšetrovateľa Roberta Muellera v piatok obvinil 13 ruských občanov a tri ruské spoločnosti zo snáh ovplyvňovať výsledok amerických prezidentských volieb v prospech ich neskoršieho víťaza Donalda Trumpa. Obvinení Rusi podľa vyšetrovateľov používali falošné identity, vystupovali na internete ako Američania a ich hlavným zámerom bolo "podnecovať konflikty v rámci politického systému Spojených štátov, okrem iného počas prezidentských volieb v roku 2016".

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov už v sobotu označil tieto tvrdenia za "táraniny". "Kým neuvidíme fakty, všetko ostatné sú len táraniny," povedal šéf ruskej diplomacie počas bezpečnostnej konferencie v Mníchove.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok