Blatter a Valcke môžu na návrat zabudnúť, dostali ďalšie tresty

TA3 TASR
24.3.2021 13:31

Sepp Blatter dostal do Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) ďalší trest zákazu činnosti za finančné priestupky. Bývalému prezidentovi organizácie predĺžili dištanc o šesť rokov a osem mesiacov. Pôvodný šesťročný mu vyprší v októbri. Rovnaký trest dostal aj bývalý generálny sekretár Jerome Valcke, ktorý si stále odpykáva pôvodný desaťročný dištanc za účasť v korupčnom škandále.

Podľa Etickej komisie FIFA si v novej kauze sami prideľovali bonusy z uzavretých kontraktov v hodnote miliónov dolárov. Navyše, obaja musia do 30 dní zaplatiť pokutu vo výške milióna švajčiarskych frankov, nie je však jasné, akým spôsobom ich k tomu môže FIFA donútiť. Blatter i Valcke zároveň čelia trestnému stíhaniu vo Švajčiarsku.

Blattera predtým prvýkrát potrestali za netransparentné vyplatenie dvoch miliónov švajčiarskych frankov bývalému prezidentovi Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelovi Platinimi, ku ktorému prišlo v roku 2011. V uplynulom období ho trápia zdravotné problémy. V decembri podstúpil operáciu srdca, po ktorej strávil týždeň v umelom spánku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok