Pretekár Homola mení tím, predstaví sa v slovenskej stajni

TA3 TASR
22.3.2021 13:50

Dvojnásobný vicemajster Európy v pretekoch automobilov na okruhu FIA ETCC Maťo Homola odštartuje nadchádzajúcu sezónu v seriáli TCR Europe v novej stajni. Predstaví sa v slovenskom Jantar Teame s technickou podporou českého tímu Janík Motorsport. Jazdiť bude na už osvedčenom automobile Hyundai i30 N TCR.

"Na aute rok výroby 2021 sme už absolvovali aj prvé testovacie jazdy, teraz budeme dolaďovať technické detaily," informoval na virtuálnej tlačovej konferencii 26-ročný slovenský pretekár. Seriál TCR odštartuje 7. až 9. mája na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni. Nasledujú ďalšie podujatia na motoristických okruhoch známych aj zo seriálu formuly 1 vo Francúzsku, Holandsku, Belgicku, Nemecku, Taliansku a Španielsku.

"Veľmi sa teším najmä na Slovakia Ring, kde sa opäť predstavím po trojročnej prestávke. Mrzí ma len, že to bude zrejme bez divákov, ktorí vždy vedeli vytvoriť výbornú atmosféru. Od prvých pretekov sa budem usilovať o najvyššie ciele. Chcem byť na najvyššom stupni v každých pretekoch, i v celkovom hodnotení koncom roka," dodal Homola.

Jantar Team absolvoval tohtoročnú Rely Dakar. Majiteľ tímu je majster Európy v pretekoch automobilov do vrchu 2019 Ján Miloň. V tíme Janík Motorsport pôsobí ako hlavný inžinier bývalý výborný pretekár, Slovák Jaroslav Krajčí.

Kalendár TCR Europe 2021 (vždy 2 preteky):
7.-9. mája Slovakia Ring (Slovensko)
28.-30. mája Paul Ricard (Francúzsko)
18.-20. júna Zandvoort (Holandsko)
29.-31. júla Spa–Francorchamps (Belgicko)
3.-5. septembra Nürburgring (Nemecko)
24.-26. septembra Monza (Taliansko)
8.-10. októbra Barcelona (Španielsko)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok