Rozpory sa neodstránili, tvrdí OĽANO. Za krízu sa ospravedlnilo

TA3 TASR
14.3.2021 21:41

Vládne hnutie OĽANO sa ospravedlňuje za svoj podiel na koaličnej kríze, je proti predčasným voľbám. Hnutie to skonštatovalo v stanovisku, ktoré zaslal hovorca Matúš Bystriansky. Koaličné rokovania podľa hnutia pokračujú a rozpory sa zatiaľ odstrániť nepodarilo. V pondelok má rokovať poslanecký klub OĽANO "s cieľom uchovať funkčnosť NR SR".

"Hnutie OĽANO je proti predčasným voľbám, pretože pristupujeme s veľkým rešpektom k požiadavke voličov, ktorí žiadajú očistenie Slovenska od korupcie a zneužívania moci. V takejto situácii by predčasné voľby totiž viedli k návratu bezprávia a vlády mafie," píše sa v stanovisku.

OĽANO si uvedomuje svoj podiel na zodpovednosti za koaličnú krízu, za čo sa voličom ospravedlňuje. "Sme však presvedčení, že táto kríza nesmie viesť k predčasným voľbám, ale k zlepšeniu spolupráce v koalícii," doplnil Bystriansky. Hnutie chce naplniť predvolebné sľuby a programové vyhlásenie vlády. "Vážime si silný mandát, ktorý hnutie OĽANO, ale aj celá vládna koalícia dostali na vysporiadanie sa s mafianizáciou štátu, ktorú spôsobili vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok